Vain 5 askelta ja oma musiikkisi voi soida suoratoistopalveluissa ympäri maailmaa

Haaveiletko, miten julkaista ikioma kappaleesi suoratoistopalvelussa, kuten Spotifyssä, Applessa, Deezerissä, Tidalissa ja TikTokissa? Tai mietitkö, miten voit lisätä oman kappaleesi studioversion  Facebook- ja Instagram-postauksiin helposti parilla klikkauksella? 🤔 

Haave on saattanut kariutua siihen, ettet tiedä mistä lähteä liikkeelle, kuinka paljon aikaa ja rahaa julkaisu vaatii, tai ihan vain siihen, ettei ammattitermistö avaudu kunnolla.

Aina on mahdollista etsiä yritys, joka tekee koko julkaisuprosessin puolestasi. Ulkopuoliset yritykset voivat kuitenkin veloittaa jokaisesta julkaisun vaiheesta erikseen, ja itse julkaisemalla voit säästää näissä kuluissa. Lisäksi hallitset itse aikaa, jonka julkaisuprosessi vie. Et joudu kuluttamaan aikaa keskusteluihin toisen osapuolen kanssa etkä siihen, että odotat vastauksia kysymyksiisi ja ehdotuksiisi.

Kun  julkaiset omaa musiikkiasi itsenäisesti – ilmaisia työkaluja käyttäen – säästät aikaa ja rahaa. 🕒💰

Kurssilla opit askel askeleelta miten julkaisuprosessi etenee. Saat tietää

 
 • mitä työkaluja tarvitset,
 • miten niitä käytetään
 • ja miten saat musiikkisi maailmalle ilman, että maksat joka vaiheesta erikseen. 🛠️🌎

Kurssin jälkeen sinun ikioma kappaleesi on kuunneltavissa mm.:

 
  • Spotifyssä
  • YouTubessa
  • Metassa
  • Applessa
 • Deezerissä
 • Tidalissa
 • TikTokissa jne. 

Voit lisätä julkaisusi linkin esimerkiksi

 
 • sähköpostiosoitteesi allekirjoitukseen
 • some-kanaviin ja -profiileihin
 • käyntikorttiin tai esitteeseen qr-koodilla (tämänkin opit kurssilla)

Kaiken kukkuraksi sinulla on kurssin käytyäsi tiedot ja taidot, joilla voit julkaista myös seuraavat kappaleesi. Säästöt ajassa ja rahassa eivät rajoitu vain yhteen julkaisuusi.

 

Kurssin pilottihinta on 149 €, hinta sis. alv 24 %. Kurssilla on 30 päivän tyytyväisyystakuu. Pilottihinta on voimassa enintään 30 ensimmäiselle osallistujalle. Kurssimateriaalia päivitetään palautteiden pohjalta, minkä jälkeen hinta nousee. Kun tulet mukaan nyt, saat sekä pilottivaiheen että päivitetyt materiaalit yhdellä kertamaksulla.

Joskus voi tuntua siltä, että musiikin tekemisessä mikään ei onnistu tai mene eteenpäin. Kun olet ottanut haltuun tämän kurssin opit, voit tuntea enemmän musiikillista ammattiylpeyttä ja itsevarmuutta. On myös kätevää, kun oman musiikin jakaminen on entistä helpompaa. 🌟🎵

Julkaisuprosessiin kuuluu monta vaihetta

Kun olin julkaisemassa ensimmäistä kappalettani, olin aivan ymmälläni. Minulla ei ollut minkäänlaista kokonaiskuvaa siitä, mitä kaikkea julkaiseminen vaatii. Kun aloin etsiä tietoa, menin entistä enemmän hämilleni. Mitä nämä kaikki lyhenteet ja termit tarkoittavat, ja missä järjestyksessä pitää tehdä mitäkin? 🤯 Kyllä, meinasi pää räjähtää. 😄

Nyt olen julkaissut yhteensä viisi singleä, ja koko prosessi on nopea ja yksinkertainen toteuttaa, kun tietää, mitä tekee. Halusin koota kaikki askeleet yhdeksi simppeliksi menetelmäksi, jonka sinäkin voit oppia nopeasti. 

Tällä kurssilla käydään julkaisuprosessin vaiheet loogisessa järjestyksessä. Voit opiskella asiat yksi kerrallaan ja sinulle sopivassa tahdissa, oman kodin rauhassa. Tarvitset vain nettiyhteyden sekä tietokoneen, läppärin tai mobiililaitteen. 🖥️💻📱

Kurssin vaiheet:

  • Vaihe 1: Julkaisun kansikuva 🖼️
  • Vaihe 2: Julkaisuun tarvittavat koodit ja miten julkaisu lähetetään suoratoistopalveluihin 📝
  • Vaihe 3: Tärkeää tehdä ennen julkaisupäivää! ⏰
  • Vaihe 4: Promoamisen perusteet 📢
  • Vaihe 5: Gramex 🎶

Kurssilla on – digitaalisen materiaalin lisäksi – jokaisen vaiheen yhteydessä kurssilaisten yhteinen etätapaaminen Jitsi Meetissä, jossa voit kysyä kysymyksiä ja saada hyviä vinkkejä. Nämä tapaamiset tallennetaan, ja voit katsoa tallenteen myöhemmin, jos et pääse livenä paikalle.

Etätapaaminen kestää n. 60 minuuttia kerralla. Kameran ja mikrofonin voit pitää kiinni, jos haluat. Mukavaa on, jos jutellaan, mutta voit olla kuunteluoppilaana ihan yhtä hyvin

Kurssin kesto

Kurssi alkaa 15.1.2024 ja kestää kolme kuukautta. Kurssin aikana saat tarvittavat tiedot, joiden avulla julkaiset omaa musiikkiasi suoratoistopalvelussa ja saat musiikkisi soimaan vaikka ympäri maailmaa! 

Kaikki julkaisuun tarvittava tieto tulee kurssialustalle videoina ja PDF-tiedostoina. Lisäksi tukena ovat etätapaamiset, jos ne sopivat omaan aikatauluusi.

Tapaamme etänä Jitsi Meetissä, joka on vastaavanlainen etätapaamisalusta kuin esim. Zoom, Teams tai Google Meet. Tapaamisia on kuusi, ja ajankohdat saat kurssille ilmoittautumisesi jälkeen. Kuuntelen mielelläni kurssilaisten toiveita myös tapaamisaikojen suhteen. Tapaamisten aikana käydään läpi kurssin edellisen vaiheen edistymistä ja pohjustetaan seuraavaa. Saat hieman teoriaa, vinkkejä ja niksejä. Ja  kurssiporukalla syntyy varmasti myös hienoja ideoita ja meillä on kivaa yhdessä. 🤩

Voit kysyä minulta kysymyksiä sähköpostilla, etätapaamisissamme ja kurssilaisten omassa Facebook-ryhmässä. Autan sinua erittäin mielelläni eteenpäin. 

Kurssin pilottihinta on 149 €, hinta sis. alv 24 %. Kurssilla on 30 päivän tyytyväisyystakuu. Pilottihinta on voimassa enintään 30 ensimmäiselle osallistujalle. Kurssimateriaalia päivitetään palautteiden pohjalta, minkä jälkeen hinta nousee. Kun tulet mukaan nyt, saat sekä pilottivaiheen että päivitetyt materiaalit yhdellä kertamaksulla.

Mitä tarkoittaa pilottikurssi?

Otan ensimmäistä kertaa opiskelijoita tälle kurssille. Haluan nähdä, että menetelmäni on helppo ottaa käyttöön ja siksi kurssi ei ole vielä “täydellisen” valmis. Hion kurssin sisältöä pilotissa saamieni palautteiden perusteella ja viimeistelty kurssi tulee myyntiin myöhemmin arvokkaammalla hinnalla. 

Sinulla on nyt mahdollisuus saada kurssi ns. pilottihintaan. Jo pilottikurssilla saat kaikki tarvittavat tiedot kappaleen julkaisemiseksi. Sen lisäksi saat pääsyn kaikkiin myöhemmin päivitettäviin – niihin hiottuihin – kurssimateriaaleihin. Ilman erillistä maksua saat käyttöösi siis myös viimeistellyn kurssin sekä sen mahdolliset seuraavat versiot. 

Kurssin aikana et jää yksin. Saat apua aina, kun tarvitset. Vastaan sähköposteihin ja olen valmiina auttamaan etätapaamisissa. Kurssilaisille on myös oma Facebook-ryhmä, jossa  voit kysyä ja kommentoida. Otan tälle kurssille enintään 30 osallistujaa, jotta ehdin varmasti auttaa kaikkia ja vastata jokaisen kysymyksiin.

Kurssin hinta

Kurssin pilottihinta on 149 €, sis. alv. 24 %. Myöhemmin myyntiin tulevan viimeistellyn kurssin hinta on arvokkaampi. Kun tulet mukaan nyt, saat kurssin paitsi edullisemmin myös päivitetyt materiaalit samalla hinnalla. Maksat siis vain kerran ja nautit nykyisistä ja päivitetyistä materiaaleista myös tulevaisuudessa. 

Pelkästään kansikuvan teettäminen voi maksaa pilottihinnan verran. Tällä kurssilla saat työkalut, joilla joiden avulla voit tehdä hienon kansikuvan itse, vaikkei sinulla olisi ennestään graafista kokemusta. Saat listan ilmaisista kuvapankeista ja yksityiskohtaiset ohjeet tarvittavien ohjelmien käyttöön. Ja nämä asiat käsitellään jo heti ensimmäisessä vaiheessa. Lisäksi saat viiden vaiheen verran lisää tietoa. 

Kun olet tehnyt julkaisuprosessin kerran kurssin ohjeilla, voit julkaista seuraavan kappaleesi samalla tavalla – ja sitten seuraavan. Huomaat nopeasti kuinka paljon euroja oletkaan säästänyt, kun opettelit julkaisuprosessin kerran itse. 

Kurssin pilottihinta on 149 €, hinta sis. alv 24 %. Kurssilla on 30 päivän tyytyväisyystakuu. Pilottihinta on voimassa enintäänn 30 ensimmäiselle osallistujalle. Kurssimateriaalia päivitetään palautteiden pohjalta, minkä jälkeen hinta nousee. Kun tulet mukaan nyt, saat sekä pilottivaiheen että päivitetyt materiaalit yhdellä kertamaksulla.

Kurssin sisältö:

Tervetuloa ja kurssialustan toiminta

Vaihe 1: Julkaisun kansikuva

 •  Millainen kansikuvan tulee olla?
 •  Ilmaiset kuvapalvelut
 • Millä ohjelmalla kansikuva kannattaa tehdä?

Vaihe 2: Julkaisuun tarvittavat koodit

 • Kataloginumero
 • EAN-koodi
 • ISRC-koodi

Vaihe 3: Miten julkaisu lähetetään suoratoistopalveluihin?

 • Jakelupalveluita
 • Esimerkki jakelupalvelun lomakkeen täyttöön

Vaihe 4: Tärkeää tehdä ennen julkaisupäivää!

 • Spotifyn artistitilin luominen
 •  Kappaleen pitchaus

Vaihe 5: Promoamisen perusteet

 • Mediatiedote
 • Somepostaukset
 • Miten lähestyä radiokanavia

Vaihe 6: Gramex

 • Mikä on Gramex
 •  Gramexiin liittyminen
 •  Ääniteilmoituksen täyttö Gramexille

Tyytyväisyystakuu

Sinulla on 30 päivän tyytyväisyystakuu kurssin aloitusajankohdasta 15.1.2024 alkaen. Saat siinä ajassa hyvän käsityksen kurssin sisällöstä sekä materiaaleista ja pääset tutustumaan etätapaamisissa minuun ja muihin kurssilaisiin. Jos et ole kurssiin tyytyväinen, ilmoita vain minulle, niin maksan sinulle kurssimaksun täysimääräisenä takaisin. 🔙

Kurssin pilottihinta on 149 €, hinta sis. alv 24 %. Kurssilla on 30 päivän tyytyväisyystakuu. Pilottihinta on voimassa ennintään 30 ensimmäiselle osallistujalle. Kurssimateriaalia päivitetään palautteiden pohjalta, minkä jälkeen hinta nousee. Kun tulet mukaan nyt, saat sekä pilottivaiheen että päivitetyt materiaalit yhdellä kertamaksulla.

Kurssin ohjaaja

Kurssin ohjaajana olen minä, Mari Tuominen – Musiikkikadun Mari.

Opiskelin Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa musiikkituotantoa manageroinnin osaamisalalla ja valmistuin joulukuussa v. 2019. Ennen opiskelua minulla ei ollut mitään käsitystä musiikkialasta – vain halu laulaa, esiintyä ja oppia lisää. 🎤

Opiskelun aikana julkaisin kaksi singleä Duo Too Sensitive -kokoonpanolle. Koulussa kohtasin huippuopettajien lisäksi taitavia lauluntekijöitä ja tuottajia, joiden kanssa saan edelleen tehdä yhteistyötä. Valmistumiseni jälkeen ’lanseerasin’ taiteilijanimeni Mari Anela. Sen jälkeen olen julkaissut kolme singleä lisää. Näissä kappaleissa olen ollut myös sanoittajana ja/tai säveltäjänä. Lisäksi olen opiskellut mm. digimarkkinointiin ja artistin brändäämiseen liittyviä asioita.

Tiedän hyvin, miltä tuntuu, kun yrittää selvittää musiikkialan ihmeellisyyksiä Teosto- ja Gramex-asioista suoratoistojulkaisemisen kautta mediatiedotteen laatimiseen. Tiedän myös, että netistä löytyy vastaus kaikkeen. Tiedon etsiminen ja sen käytäntöön vieminen kuluttaa kuitenkin paljon aikaa. Tällä kurssilla saat kappaleen julkaisemiseen tarvittavat tiedot helposti. Sen sijaan, että kuluttaisit aikaasi tiedon etsimiseen, saat tiedot selkeässä paketissa ja voit keskittyä olennaiseen. 🎵

Palautteita

 

 

Kiitos Mari hienosta yhteistyöstä! <3

Olemme tehneet monta juttua yhdessä. Upean kappaleen, Kohtaaminen Firenzessä, jonka sain sanoittaa kirjoittamiesi runojen pohjalta. Olet tehnyt minusta yhden henkilöhaastattelun ja radiohaastattelun Radio Suomi-Södertäljeen. Lisäksi olen saanut sinulta kuvankäsittelykoulutusta.

Olet monin tavoin taitava ja musiikillisesti lahjakas. Hienosti olet luonut Musiikkikadun toiminnan palvelemaan uusia ja jo hieman kokeneempia artisteja heidän urallaan. Kouluttaudut koko ajan ja luot ajan hermolla taas uusia palveluja linkittäen ne kaikki Musiikkikadulle, mistä ne on helposti löydettävissä. 

Kanssasi on helppoa ja miellyttävää työskennellä. 

Toivotan sinulle kaikkea hyvää tulevaan!

Päivi Pihlavuori

Sanoittaja-tuottaja

 

Kiitos, pidit homman hienosti kasassa ja itsellä oli turvallinen ja hyvä fiilis koko reissun ja sellainen olo, että jos mitä vain tulee, niin sulta voi kysyä jeesiä. Pidit tiedottamisesta myös hyvin huolta ennen leiriä.

Elsa Vilen

(palaute Musiikkikadun lyriikkaleiriltä)

 

Ystävällisyytesi, sydämellisyytesi, avoimuutesi ja joustavuutesi on tehnyt vaikutuksen.

Martin Antin alias KUKU*

(palaute Musiikkikadun lyriikkaleiriltä)

 

…sain hyviä neuvoja, sen lisäksi, että puhelu ja keskustelu oli tosi mukava! Mari on huipputyyppi!

Anne Karppinen

(palaute sparrauspuhelusta)

Tämä kurssi sopii sinulle, kun:

 • sinulla on valmis kappale, joka on masteroitu  (ks. usein kysytyt kysymykset alempaa)
 • haluat käyttää jonkin verran aikaa opiskeluun
 • haluat itse päättää, milloin kappaleesi julkaistaan
 • sinulla on käytettävissäsi laite, jolla pääset nettiin

Tämä kurssi ei sovi sinulle, jos:

 • haluat, että joku toinen tekee tehtävät puolestasi
 • haluat maksaa julkaisun eri vaiheista
 • haluat mieluummin itse etsiä ne tiedot, joiden avulla osaat julkaista kappaleesi

Kurssin pilottihinta on 149 €, hinta sis. alv 24 %. Kurssilla on 30 päivän tyytyväisyystakuu. Pilottihinta on voimassa enintään 30 ensimmäiselle osallistujalle. Kurssimateriaalia päivitetään palautteiden pohjalta, minkä jälkeen hinta nousee. Kun tulet mukaan nyt, saat sekä pilottivaiheen että päivitetyt materiaalit yhdellä kertamaksulla.

Kysymyksiä (UKK)

Kappalettani ei ole vielä masteroitu. Voinko osallistua kurssille?

Voit hyvin aloittaa kurssin ennen kuin kappaleesi on masteroitu. Siinä vaiheessa, kun kappale lähetetään jakelijalle (kurssin askel 3), sinulla on hyvä olla masteroitu wav.tiedosto valmiina. Musiikkikadun yhteistyökumppaneilta saat apua tähän. Masteroitu äänite ei kuitenkaan ole kurssille osallistumisen edellytys. 

Onko minulle hyötyä kurssista, jos kappalettani ei ole vielä äänitetty studiossa?

Parhaan hyödyn saat kurssista, jos pystyt tekemään tehtävät suunnilleen samassa aikataulussa kuin kurssi etenee. Voit toki hankkia kurssin, jos kappaleesi valmistuu studiosta hyvissä ajoin ennen vuoden 2024 loppua. Tätä vaihtoehtoa en silti uskalla suositella, sillä en toivo, että maksat kurssin, josta et sitten saakaan tarpeeksi hyötyä.

Voinko maksaa kurssimaksun useammassa erässä?

Musiikkikadun verkkokaupassa on useita maksuvaihtoehtoja. Voit maksaa esim. luottokortilla, jolloin saat maksun jaetuksi useampaan erään. Maksunvälittäjänä toimii luotettava ja turvallinen Visma Pay.

Miten kurssi etenee ja kuinka asiat opetetaan?

Jokainen kurssin vaihe avautuu kurssialustalle noin kahden viikon välein. Saat kurssiaikataulun ilmoittautumisesi jälkeen. Kurssiin sisältyy kirjallista materiaalia (PDF-muodossa) sekä videoita. Esimerkiksi ohjelmien käytön ja lomakkeiden täyttämisen opastan näyttöä kuvaamalla. Jokaisesta etätapaamisesta tulee tallenne kurssialustalle. 

Kuinka kauan materiaalit ovat käytettävissä?

Materiaalit ovat kurssialustalla vähintään vuoden 2024 loppuun. Sinulla on hyvin aikaa tehdä tehtäviä ja katsoa tallenteita. Suosittelen silti, että varaat itsellesi aikaa käydä kurssin askeleita läpi kurssiaikataulun mukaan. Silloin saat varmimmin kaiken tarvittavan tehdyksi ja voit saada tukea myös kurssikavereiltasi. PDF-materiaalit voit tallentaa itsellesi, joten ne saat pitää senkin jälkeen, kun pääsysi kurssialustalle päättyy.

Mitä, jos en ehdi käydä kurssia kurssiaikataulun mukaan?

Vaikka suosittelen kurssin käymistä kurssiaikataulun mukaan, ymmärrän, että joskus elämä yllättää eikä vain ehdi tai jaksa. Ei hätää, pääset kurssialustalle vähintään vuoden 2024 loppuun asti. Ja jos tarvitset apua, ota vain yhteyttä sähköpostilla mari@musiikkikatu.fi

Kuinka kauan kurssitehtävien tekeminen vie aikaa?

Jos varaat kalenteristasi 1-2 tuntia joka viikko, se on jo oikein hyvä. Esim. jos katsot TV-suoratoistopalveluista sarjoa, voit vaihtaa yhden tai kahden jakson katsomisen kurssimateriaalin opiskeluun. Siten pääset nopeammin tavoitteeseesi – kappaleesi julkaisuun.

Jotkin kurssin askeleet vievät enemmän aikaa kuin toiset. Esimerkiksi julkaisun kansikuvan suunnitteluun saattaa kulua tunteja, jos oikein innostut viilaamaan. (Näin kävi itselleni, kun suunnittelu oli niin kivaa.)  

Käydäänkö kurssilla läpi fyysisen äänitteen julkaisemista?

Tällä kurssilla keskitytään digitaaliseen julkaisuun. Osa julkaisun vaiheista on toki aivan samoja kuin fyysisenkin äänitteen julkaisemisessa.

Tämä kurssi ei oikein sovellu minulle. Mistä muualta saan apua kappaleen julkaisemiseen?

Ota yhteyttä minuun sähköpostilla mari@musiikkikatu.fi  ja kerro, millaista apua tarvitset. Autan mielelläni kaikessa, missä voin ja annan vinkejä, mistä löydät tarvittavat yhteistyökumppanit. Kehitän myös Musiikkikadun palveluita jatkuvasti. Voit vaikka kertoa, mistä muusta aiheesta haluaisit oppia.

Miten pääsen mukaan kurssille?

Kurssin pilottihinta on 149 €, hinta sis. alv 24 %. Kurssilla on 30 päivän tyytyväisyystakuu. Pilottihinta on voimassa enintään 30 ensimmäiselle osallistujalle. Kurssimateriaalia päivitetään palautteiden pohjalta, minkä jälkeen hinta nousee. Kun tulet mukaan nyt, saat sekä pilottivaiheen että päivitetyt materiaalit yhdellä kertamaksulla.

Huomaathan, että viimeinen ilmoittautumispäivä kurssille on keskiviikkona 10.1.2024. Siten pystyn varmistamaan, että pääset kurssialustalle siihen mennessä, kun kurssi alkaa. 

Nähdään kurssilla! En malta odottaa että saan auttaa sinua viemään musiikkiasi maailmalle! 😍

Mari

Scroll to Top