Tarinani

Olen laulanut koko ikäni. Muistan jo päiväkodin joulujuhlissa esiintyneeni yksin yleisön edessä. Musiikkiluokan kuorojen jälkeen päädyin opiskelemaan klassista laulua musiikkiopistoon ja yksityisestikin. Minua pyydettiin laulamaan tuttujen ja vähän tuntemattomimpienkin perhejuhliin, ja myös viihdekuoroharrastus vei mukanaan. En silti koskaan ajatellut musiikista itselleni ammattia.

Kouluttauduin merkonomiksi ja työskentelin 15 vuotta erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä, minkä jälkeen ryhdyin myyntineuvottelijaksi ja myöhemmin yrittäjäksi myyntialalle. Ohessa tein myös henkilökohtaisen avustajan töitä.

Vuonna 2016 työelämä kävi liian raskaaksi yhdessä kroonisen migreenin kanssa, ja tein vaikean päätöksen. Lopetin yritystoimintani ja aloin miettiä klassista kysymystä: “Mikä minusta tulee isona?” Eräs ihminen esitti silloin ratkaisevan kysymyksen: “Mitä tekisit, jos voisit tehdä, mitä haluat?” Vastausta ei tarvinnut kauan miettiä: “Laulaisin!”

Koin kuitenkin, että en ymmärtänyt musiikkialasta tarpeeksi. Niinpä hain ja pääsin Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen opiskelemaan Musiikkituotannon ammattitutkintoa manageroinnin osaamisalalle. Opiskelun aikana julkaisin kaksi singleä. Koulussa kohtasin huippuopettajien lisäksi taitavia lauluntekijöitä ja tuottajia, joiden kanssa saan edelleen tehdä yhteistyötä. Valmistumiseni jälkeen ‘lanseerasin’ taiteilijanimeni Mari Anela  vuoden 2020 tammikuussa. Sen jälkeen olen julkaissut kolme singleä lisää. Näissä kappaleissa olen ollut myös sanoittajana ja/tai säveltäjänä. Lisäksi olen opiskellut mm. digimarkkinointiin ja artistin brändäämiseen liittyviä asioita. Koko ajan opiskelen lisää ja etsin myös Musiikkikadulle uusia yhteistyökumppaneita.

Tiedän hyvin, miltä tuntuu, kun yrittää selvittää musiikkialan ihmeellisyyksiä keikkajärjestelyistä sekä teosto- ja gramex-asioista Spotify-julkaisemiseen ja mediatiedotteen laatimiseen. Nuo ‘polut’ olen tallannut läpi. Toivon, että voin auttaa nyt sinua niin, että oman ‘musiikkikatusi’ kulkeminen olisi helpompaa. 

Musiikkikadun Mari

Oppaan tilauskehote