Mikä on Solo ry.

Mikä on Solo ry. ja mitä hyötyä siitä on artistille? + 3 konkreettista esimerkkiä

Oletko joskus kokenut jääväsi aloittavana artistina yksin? Mielesi tekisi tehdä lisää keikkoja ja julkaista uutta musiikkia, mutta et oikein tunne muita soittajia tai laulajia, jotka olisivat yhtä innokkaita. Tutut musiikki-ihmiset haluavat vain harrastaa, ja sinä tahtoisit mennä eteenpäin ja kehittyä musiikin ammattilaiseksi. Olet ehkä miettinyt, mistä voisit löytää samanhenkisiä muusikoita – ehkä jo alalla olevia, joilta voisit oppia lisää. Joko tiedät, mikä on Solo ry.?

Mistä innokkaita musiikki-ihmisiä voi löytää?

Iloinen bändi
Kuva: Canva

Tiedän, miten turhauttavaa on, kun tahtoisi esiintymään ja mennä musiikkiurallaan eteenpäin, mutta lähipiirissä ei ole yhtä innokkaita muusikoita. Yksin on paljon vaikeampi edetä kuin kannustavassa ja eteenpäinpyrkivässä porukassa. Mistä sitten niitä innokkaita musiikki-ihmisiä voi löytää?

Usko pois, samanhenkisiä ihmisiä kyllä löytyy. Tämän artikkelin luettuasi tiedät, mikä on Solo ry. –   yhdistys, joka on esiintyvien artistien asialla. Kerron myös Solo soi              -julkaisusta, johon voit päästä mukaan sekä hienosta Solo soi laineilla -risteilystä, joka toteutettiin keväällä 2022 – tulevia pikkujouluja unohtamatta. Nämä ovat hienoja esimerkkejä mahdollisuuksista, jonka Solo ry tarjoaa jäsenilleen –  ja esimerkkejä myös siitä, mitä Solon jäsenet yhdessä saavat aikaan.

Iloisia ihmisiä
Kuva: Canva

Mikä on Solo ry.?

Solo ry. on Suomessa levyttävien ja esittävien solistien, solististen muusikoiden ja kapellimestareiden yhdistys. Se on perustettu jo vuonna 1975 valvomaan jäsentensä taloudellisia etuja. Perustajina olivat aikansa eturivin artistit: Anki Lindqvist, Inga Sulin, Annikki Tähti, Vieno Kekkonen, Kai Lind, Tapani Kansa, Viktor Klimenko, Jukka Kuoppamäki, Lasse Mårtensson ja Eino Grön. Osa jäsenistä, jotka alkuvaiheessa olivat mukana, ovat edelleen antamassa arvokasta tietoaan ja jakamassa kokemuksiaan. 

Jossain vaiheessa yhdistyksen toiminta hiipui. Niinhän käy helposti, kun aktiivisten jäsenten elämäntilanteet muuttuvat. Nyt Solossa on kuitenkin taas mukana aktiivinen joukko, joka on tehnyt hurjan määrän työtä päivittääkseen yhdistyksen toiminnan ja tiedottamisen vastaamaan musiikkialan tämänhetkisiä vaatimuksia. Yhdistyksen hallituksessa on kaikilla huikeaa osaamista ja paljon kokemusta, mutta aivan yhtä mielellään sinne toivotetaan tervetulleeksi vähemmälläkin musiikkialan kokemuksella. Hallitukseen  kuuluvat tällä hetkellä: 

Marko Junnilainen (Bablo), puheenjohtaja, hallituksen jäsen

Tuottaja, Ässä Records, Tapahtuma- ja ohjelmamyynti, muusikko, säveltäjä/sanoittaja, Artisti Bablo

Jyrki Härkönen, varapuheenjohtaja, hallituksen jäsen

Laulaja, muusikko, trubaduuri, tuottaja, musiikinopettaja

Heidi Mantere, hallituksen jäsen

Vokalisti, diplomiviulisti, musiikkipedagogi, itsenäinen pop artisti High-D, Arco Groove

Pauli Haapalainen, hallituksen jäsen 

Laulaja, sanoittaja, tuottaja, myynnin ammattilainen

Petko Ivanov (Peter Bulmon), hallituksen jäsen

Laulaja, pianisti, muusikko

Jussi Kiiveri, hallituksen jäsen

Laulaja, lauluntekijä, pianonviritys on siviiliammattini

Seppo Tammilehto, hallituksen jäsen 

Laulaja, lauluntekijä, monipuolinen viihteen pitkäaikainen työmies

Varpu Virta,          hallituksen jäsen

Artisti, laulaja, säveltäjä-sanoittaja-tuottaja, kuvittaja, maalari/pintakäsittelijä.  Kokenut kielitaitoinen team leader ja puhetyöläinen

Bianca Morales,  yhdistyksen sihteeri

Jazzvokalisti, yrittäjä, toimitusjohtaja, Bianca Morales Productions Oy

+ 3 esimerkkiä

1. Solo soi! -julkaisut

Ensimmäinen Solo soi Vol. 1 -kokoelmalevy julkaistiin 26.1.2022 digitaalisesti ja vähän myöhemmin fyysisenä cd-levynä. Siinä esiintyy 22 Solo ry:n solistia / solistista muusikkoa ja levyllä on maksimimäärä raitoja: yhteensä 20. Tutustu levyllä esiintyvien artistien esittelyihin tästä.

 

Solo soi Vol. 1 -levyn kansikuva

Parhaillaan Solossa kerätään jäsenistön musiikkia jo Solo soi! Vol. 3 -levylle. Kun liityt Solo ry:n jäseneksi, sinullakin on mahdollisuus ehdottaa omaa tuotantoasi julkaistavaksi. Jos kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan Vol. 3 -levylle, niin ei hätää, sopivia lauluja kerätään jo seuraavallekin julkaisulle. 

7.3.2023 julkaistun Solo Soi! Vol. 2 -levyn artistit näet täältä. 

2. Solo soi! laineilla -risteily

Solo ry:n puuhaihminen – yhdistyksen sihteeri Bianca Morales – järjesti sololaisille mahdollisuuden esiintyä Eckerö Linen äitienpäiväristeilyillä 8.5.2022. Järjestelyt olivat ensiluokkaiset ja yhdistyksen uudehkona jäsenenä sain kokea todella lämpimän ja ystävällisen vastaanoton kaikilta muilta sololaisilta.  

Bianca Morales laulaa
Bianca Morales
Jyrki Härkönen soittaa kitaraa ja laulaa.
Jyrki Härkönen

Ennen risteilyä Bianca tiedotti selkeästi, mitä risteilyllä on luvassa ja mitä meiltä esiintyjiltä odotetaan. Meillä oli mm. pari etäpalaveria, jossa sai osallistua suunnitteluun ja esittää kysymyksiä. Myös sähköpostilla saimme kaiken tarvittavan tiedon. 

 

Mari Anela laulaa
Mari Anela

Risteilykuvat: Mielikuvaaja, Tero Ruukki

Risteilyjä oli äitienpäivänä kaksi: aamupäivällä sekä illalla, Helsingistä Tallinnaan ja takaisin Eckerö Linen M/S Finlandialla. Itse esiinnyin aamupäivän risteilyllä. 

Kokoonnuimme aamulla hyvissä ajoin ennen laivan lähtöä terminaaliin, josta meidät johdatettiin henkilökunnan kulkureittiä pitkin laivaan. Saimme risteilyisännältä kulkukortit omiin hytteihimme sekä messiin eli henkilökunnan ruokalaan, jossa tarjoiltiin maittavia ruokia. Oman hauskan vivahteensa risteilyyn teki se, kun sai kulkea ovista, jossa luki “Crew only”. 

Esiintymiset oli huolellisesti aikataulutettu, jotta kaikki esiintyjät saivat oman aikansa lavalla. Sain laulaa Telakka-baarissa, ja koko ajan minulla oli tunne, että minusta ja muista esiintyjistä pidettiin hyvää huolta. Puheenjohtaja Jyrki oli  laittanut tarvitsemani taustanauhat oikeaan järjestykseen läppärille. Minun tarvitsi vain ottaa oma mikrofoni mukaan, mennä lavalle ja klikata ruudulta tausta pyörimään. Mukavan helppoa! Kansainvälistä yleisöä oli baarin täydeltä. Ihka ensimmäinen risteilyesiintymiseni oli hieno kokemus, enkä voi muuta kuin kiittää sekä Solo ry:tä että Eckerö Linea mainioista järjestelyistä.

Eckerö Linen M/S Finlandia

3. Tulossa Solo soi!-pikkujoulut v. 2023

Solo ry: järjestää jäsenilleen myös pikkujoulut. Vuonna 2022 ne pidettiin Vantaalla, Lobby Myyrmäessä. Vuoden 2023 juhlat ovat Helsingin Kulosaaressa Il Canto -salissa. Luvassa on jälleen mukavaa yhdessäoloa, verkostoitumismahdollisuuksia ja tietenkin hyvää musiikkia.

Nämä Solon järjestämät esiintymismahdollisuudet ovat hienoja erityisesti aloitteleville artisteille, sillä niistä saa tärkeää esiintymiskokemusta. Mahdollinen esiintymisjännityskin lievenee, kun voi soittaa ja laulaa mukavalle ja aina kannustavalle yleisölle. 

Tule mukaan!

Tule sinäkin mukaan Solo ry:n toimintaan suunnittelemaan uusia kivoja tapahtumia ja tutustumaan muihin musiikin ammattilaisiin. Silloin voit  ihan itse kokea, mikä on Solo ry.  Jäsenhakemuksen voit tehdä täällä. Jäsenmaksu on vain 50 € vuodessa. Sen voi vähentää täysimääräisenä verotuksessa, koska kyseessä on ammattiyhdistyksen jäsenmaksu.

Verkostoituminen on yksi tärkeimmistä asioista musiikkialalla menestymiseen. Sinua saattaa kiinnostaa myös artikkeli: Miten menestyä musiikkialalla

Onko sinulla joku tuttu, joka voisi hyötyä tästä artikkelista ja Solo ry:n toiminnasta? Linkkiä saa mielellään jakaa.

Toivottavasti tapaan sinut Solo ry:n tapahtumissa!

Musiikkikadun Mari

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *